Warzywa na patelni

Warzywa na patelni mogą okazać się doskonałym sposobem na prawdziwie rodzinny obiad. Bardzo często tworzone są odpowiednie kompozycje warzywne, aby można było zestawić je z daniem mięsnym i w ten sposób utworzyć odpowiednią propozycję. Dania na patelni przygotowuje się z wykorzystaniem oleju, ale lepiej jest dodać oliwę z oliwek. Wówczas aromat dania będzie zdecydowanie głębszy, bardziej intensywny, zyska to również na smaku. Doznania smakowe powinny być jak najlepsze, dlatego można również wykorzystać odpowiednie zioła. Nie należy jednak przesadzać. Takie warzywa doskonale komponują się z sosem czosnkowym, śmietanowym, majonezowym lub z sosem słodko-kwaśnym. Tutaj także wielkie pole do popisu maja osoby, które uwielbiają wszelakie sosy. Warzywa na patelni to doskonałe połączenie przede wszystkim warzyw lubianych jak i tych, które, na co dzień nie są jadane przez nas. Oczywiście mieszanki występują w różnych proporcjach składnikowych. Niektóre uwzględniają paprykę, inne opierają się na brokułach i innych.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Pikantne smaki HiszpaniiPikantne smaki Hiszpanii
    Gdy zapytamy, z czym kojarzy się nam Hiszpania, w większości przypadkach uzyskamy odpowiedź, że z pikantną kuchnią. To właśnie ostre smaki stały się prawdziwą domeną hiszpańskiej kuchni. Przebywając w tym …
  • Klęska jakości smakuKlęska jakości smaku
    Niestety smak potraw z każdym dniem ubożeje przez to, że my jako społeczeństwo stajemy się w tym punkcie coraz mniej wymagający. Nie ma się czemu dziwić. Szybka obsługa i szybkie …
  • Na kwaśnoNa kwaśno
    Czasami zdarzają się takie chwile w życiu, że mamy ochotę przede wszystkim na kwaśne potrawy. Szczególnie często zdarza się to paniom w ciąży. Tutaj najlepiej prezentowane są ogórki kiszone. Aby …
Najnowsze komentarze