Warzywa na patelni

Warzywa na patelni mogą okazać się doskonałym sposobem na prawdziwie rodzinny obiad. Bardzo często tworzone są odpowiednie kompozycje warzywne, aby można było zestawić je z daniem mięsnym i w ten sposób utworzyć odpowiednią propozycję. Dania na patelni przygotowuje się z wykorzystaniem oleju, ale lepiej jest dodać oliwę z oliwek. Wówczas aromat dania będzie zdecydowanie głębszy, bardziej intensywny, zyska to również na smaku. Doznania smakowe powinny być jak najlepsze, dlatego można również wykorzystać odpowiednie zioła. Nie należy jednak przesadzać. Takie warzywa doskonale komponują się z sosem czosnkowym, śmietanowym, majonezowym lub z sosem słodko-kwaśnym. Tutaj także wielkie pole do popisu maja osoby, które uwielbiają wszelakie sosy. Warzywa na patelni to doskonałe połączenie przede wszystkim warzyw lubianych jak i tych, które, na co dzień nie są jadane przez nas. Oczywiście mieszanki występują w różnych proporcjach składnikowych. Niektóre uwzględniają paprykę, inne opierają się na brokułach i innych.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Kuchnia polskaKuchnia polska
    Nie od dziś wiadomo, że Polacy lubią jeść. Ale – jak pokazują badania – lubią też gotować. I to od wieków. Dlatego też kucharska tradycja w Polsce jest bardzo, ale …
  • Egzotyka potrawEgzotyka potraw
    Na świecie istnieje tak ogromna różnorodność, że często można się zastanawiać jakim cudem w ogóle możemy ze sobą współpracować. Okazuje się, że duża tutaj rola jedzenia i to właśnie poznawanie …
  • Na obiadNa obiad
    Często zastanawiamy się, co takiego można podać na obiad. Zwykle mamy tutaj na uwadze takie elementy jak mięsa, które bardzo dobrze obrazują charakter dalszego dania. W Polsce ogólnie się przyjęło, …
Najnowsze komentarze