Na obiad

Często zastanawiamy się, co takiego można podać na obiad. Zwykle mamy tutaj na uwadze takie elementy jak mięsa, które bardzo dobrze obrazują charakter dalszego dania. W Polsce ogólnie się przyjęło, że tą przystawką jest przede wszystkim zupa. Nie do końca jest to dobry pomysł, jeżeli chodzi o danie, jednak tutaj w ten sposób jadamy. W innych częściach Europy na pewno przystawka jest powiązana z konkretnym daniem. Na danie główne podajemy przede wszystkim wartościowe, treściwe danie powiązane z warzywami, mięsem. Osoby oczywiście uwzględniające wegetariański tryb życia będą skupiały się wyłącznie na potrawach warzywnych z oczywistych powodów. Obiad może być uwzględniony jako połączenia zupy ogórkowej i placków ziemniaczanych z mięsem i przykładowo z sosem pomidorowym. Oczywiście jest to tylko propozycja. Na pewno bardzo dobrze prezentujemy obiad niedzielny. Tutaj bez jakichkolwiek zastrzeżeń powinien pojawić się rosół, a także potrawka z kurczaka. Inni zamiast potrawki dostosowują przede wszystkim ziemniaki z surówką oraz kotletem schabowym.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Dochodzenie odszkodowań warszawa
    Jak skutecznie walczyć o odszkodowanie. Wypadki losowe z samej tylko definicji mogą się przytrafiać każdemu, o każdej porze i w każdej sytuacji. Mogą one następować na przykład w pracy, w …
  • Maszyna może być pomocą w kuchni
    Nowoczesność przyniosła mnóstwo ciekawych wynalazków, szczególnie do pomocy domowej. Wsparcie dla kucharza jest niesamowite, można znaleźć praktycznie wszystko. Już nie trzeba się grzebać własnoręcznie, wszystko bez problem robi za nas …
  • Kiszonki na zimę – typowo polska specyfika
    Mało jest krajów na świecie, gdzie jest tak bogata tradycja sporządzania różnego rodzaju kiszonek na zimę jak Polska. Jest to nasza specjalnością głównie ze względu na warunki klimatyczne, gdzie na …
Najnowsze komentarze