Na obiad

Często zastanawiamy się, co takiego można podać na obiad. Zwykle mamy tutaj na uwadze takie elementy jak mięsa, które bardzo dobrze obrazują charakter dalszego dania. W Polsce ogólnie się przyjęło, że tą przystawką jest przede wszystkim zupa. Nie do końca jest to dobry pomysł, jeżeli chodzi o danie, jednak tutaj w ten sposób jadamy. W innych częściach Europy na pewno przystawka jest powiązana z konkretnym daniem. Na danie główne podajemy przede wszystkim wartościowe, treściwe danie powiązane z warzywami, mięsem. Osoby oczywiście uwzględniające wegetariański tryb życia będą skupiały się wyłącznie na potrawach warzywnych z oczywistych powodów. Obiad może być uwzględniony jako połączenia zupy ogórkowej i placków ziemniaczanych z mięsem i przykładowo z sosem pomidorowym. Oczywiście jest to tylko propozycja. Na pewno bardzo dobrze prezentujemy obiad niedzielny. Tutaj bez jakichkolwiek zastrzeżeń powinien pojawić się rosół, a także potrawka z kurczaka. Inni zamiast potrawki dostosowują przede wszystkim ziemniaki z surówką oraz kotletem schabowym.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Kuchnie Europy
    Jest takie miejsce, w którym każdy Europejczyk spędza większą część swojego życia. Kuchnia, bo o niej mowa, to miejsce, które odwiedzamy codziennie kilkanaście razy. Na całym świecie, architektura wnętrz kuchennych …
  • Kuchnia rosyjska
    Rosja jest największym państwem na świecie. Jej terytorium objęłoby kilkanaście średniej wielkości państw, a więc można powiedzieć, że trudno w takim kraju utrzymać jednolitą tradycję i jednolite obyczaje w każdym …
  • Smaki i aromaty
    Smak i aromat pobudza nasz zmysły, dzięki temu umiemy rozpoznawać wszelkie dodatki, które wykorzystujemy do potraw. Za pomocą zmysłu smaku jak również węchu jesteśmy w stanie określić, czy dana potrawa …
Najnowsze komentarze