Na obiad

Często zastanawiamy się, co takiego można podać na obiad. Zwykle mamy tutaj na uwadze takie elementy jak mięsa, które bardzo dobrze obrazują charakter dalszego dania. W Polsce ogólnie się przyjęło, że tą przystawką jest przede wszystkim zupa. Nie do końca jest to dobry pomysł, jeżeli chodzi o danie, jednak tutaj w ten sposób jadamy. W innych częściach Europy na pewno przystawka jest powiązana z konkretnym daniem. Na danie główne podajemy przede wszystkim wartościowe, treściwe danie powiązane z warzywami, mięsem. Osoby oczywiście uwzględniające wegetariański tryb życia będą skupiały się wyłącznie na potrawach warzywnych z oczywistych powodów. Obiad może być uwzględniony jako połączenia zupy ogórkowej i placków ziemniaczanych z mięsem i przykładowo z sosem pomidorowym. Oczywiście jest to tylko propozycja. Na pewno bardzo dobrze prezentujemy obiad niedzielny. Tutaj bez jakichkolwiek zastrzeżeń powinien pojawić się rosół, a także potrawka z kurczaka. Inni zamiast potrawki dostosowują przede wszystkim ziemniaki z surówką oraz kotletem schabowym.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Smak i jego indywidualizmSmak i jego indywidualizm
    Kulinaria jest sztuką sporządzania posiłków, z którą nierozerwalnie powiązane jest pojęcia smaku. Sam termin „smak” może być używany w sztuce kulinarnej w wielu kontekstach, najczęściej jednak odwołuje się do trudnej …
  • Gałka muszkatołowaGałka muszkatołowa
    Gałka muszkatołowa pozyskiwana jest z muszkatołowca. To niezwykłe drzewo zaczyna owocować dopiero po 7 latach, jednak wydaje owoce aż przez kolejne 90 lat. Pierwotnie rósł tylko na wyspach Moluków, jednak …
  • Próbuj skosztuj życie jest jedno więc warto poznawać jak najwięcej smakówPróbuj skosztuj życie jest jedno więc warto poznawać jak najwięcej smaków
    Ludzie zaczęli stawać się nudni szczególnie jeśli chodzi o jedzenie. Jak się uprą na delektowanie jednymi produktami tak koniec, nie są otwarci na inne obce smaki. Niby społeczeństwo jest takie …
Najnowsze komentarze