Na kwaśno

Czasami zdarzają się takie chwile w życiu, że mamy ochotę przede wszystkim na kwaśne potrawy. Szczególnie często zdarza się to paniom w ciąży. Tutaj najlepiej prezentowane są ogórki kiszone. Aby móc je zjeść najpierw trzeba je odpowiednio przygotować. Oczywiście zawartość składnikowa jest tutaj prosta. Do słoika należy ułożyć ogórki, tyle ile się zmieści, czosnek, chrzan (mogą być liście i korzeń), a także koperek. Takie ogórki muszą być przede wszystkim zalane odpowiednią ilością wody solankowej, w konkretnych proporcjach. Kiszenie takich ogórków odbywa się przede wszystkim po kilku dniach. Oczywiście z początku takie ogórki, będą raczej mało ukiszone, bardziej smakiem mogą przypominać ogórki małosolne, które także są bardzo smaczne. Nie tylko ogórki są kwaśne, na pewno można odnieść się tutaj do konkretnych potraw. Analogicznie rzecz biorąc można powiedzieć, że zupa ogórkowa będzie tutaj odpowiadała w stu procentach. Nie tylko ogórkowa, ponieważ żurek też jest kwaśną zupą, która może być tutaj odpowiednia.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Czas zacząć głośno zwracać uwagę na to co się jeCzas zacząć głośno zwracać uwagę na to co się je
    Ludzie zaczynają doceniać zdrową żywność szczególnie gdy bardzo zauważalna stała się otyłość u młodych ludzi. Wychodzi stołowanie się poza domem. Pocieszające jest to, że w końcu ktoś zauważył problem i …
  • Twój stylTwój styl
    Twój styl w kategorii kulinarnych na pewno będzie doskonały, jeśli potrafi się wykorzystać konkretne przepisy kulinarne. Na pewno kuchnia wielu smaków będzie dostosowana także na zasadzie bardziej widocznych elementów. Oczywiście …
  • Najpopularniejsze kuchnie świataNajpopularniejsze kuchnie świata
    Gdybyśmy mieli zastanowić się co stanowi jedną z najważniejszych części każdej niemal kultury i stanowi o jej wyjątkowości, wśród odpowiedzi na pewno pojawiłyby się kulinaria. Oczywiście nie ma w tym …
Najnowsze komentarze