Na kwaśno

Czasami zdarzają się takie chwile w życiu, że mamy ochotę przede wszystkim na kwaśne potrawy. Szczególnie często zdarza się to paniom w ciąży. Tutaj najlepiej prezentowane są ogórki kiszone. Aby móc je zjeść najpierw trzeba je odpowiednio przygotować. Oczywiście zawartość składnikowa jest tutaj prosta. Do słoika należy ułożyć ogórki, tyle ile się zmieści, czosnek, chrzan (mogą być liście i korzeń), a także koperek. Takie ogórki muszą być przede wszystkim zalane odpowiednią ilością wody solankowej, w konkretnych proporcjach. Kiszenie takich ogórków odbywa się przede wszystkim po kilku dniach. Oczywiście z początku takie ogórki, będą raczej mało ukiszone, bardziej smakiem mogą przypominać ogórki małosolne, które także są bardzo smaczne. Nie tylko ogórki są kwaśne, na pewno można odnieść się tutaj do konkretnych potraw. Analogicznie rzecz biorąc można powiedzieć, że zupa ogórkowa będzie tutaj odpowiadała w stu procentach. Nie tylko ogórkowa, ponieważ żurek też jest kwaśną zupą, która może być tutaj odpowiednia.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Ekonomiczna kuchniaEkonomiczna kuchnia
    Zapewnienie sobie w kuchni komfortu to właściwie podstawowe zadanie, jeżeli oczywiście zwracasz uwagę na smak wykonywanych przez siebie potraw. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że kultura w kuchni oraz …
  • Przebojowy tort dla dzieckaPrzebojowy tort dla dziecka
    Każda mama chce, aby jej dziecko miało wyjątkowo piękne i udane urodziny, jednak nie tylko ze względu na radość dziecka, ale również dumę z idealnie zorganizowanego przyjęcia. Jednak w czasach …
  • Jesteś tym co jesz święta prawdaJesteś tym co jesz święta prawda
    Najwyższy czas spojrzeć prawdziwe w oczy. Narasta problem z otyłością, szczególnie u młodych ludzi. Nie potrafią odmówić sobie jedzenia w tak zwanych szybkich lokalach. Podatni na pokusy narażają swoje zdrowe …
Najnowsze komentarze