Kuchnia dla maluszka

W telewizji, Internecie, na różnego typu portalach dla mam szeroko są rozpropagowane obiadki i wszelkie inne dania w słoiczkach. I wiele mam kupuje je dla swoich małych dzieci wierząc reklamom, że są one bez konserwantów i są zdrowe. Nie sądzę jednak by tak było. Jedzenie takie ma datę ważności bardzo długą, co oznacza, że na pewno muszą być w nim jakieś konserwanty, które przedłużają termin ważności. Słoiczki te leżą na półce nie wiadomo ile i pod wpływem słońca barwa znajdującego się w nich jedzenia zmienia się. Gotując w domu, mamy możliwość doboru świeżego mięsa, warzyw i owoców. Widzimy jak my to przygotowujemy, dbamy o to, by nie dopuścić do rozwoju bakterii. Dziecko je codziennie świeżo przygotowany posiłek, który smakiem zupełnie odbiega temu ze słoiczka. Niektórzy tłumaczą się tym, że jest to czasochłonne i pracochłonne. Jednak nie sądzę. Gotując obiad dla całej rodziny można przyrządzić także coś dla dziecka. I na pewno wyjdzie nam to ekonomiczniej i o wiele zdrowiej.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Eureka to facet jest mistrzem w kuchni
    Dawniej uważano, że kobieta powinna zajmować się domem a mężczyzna zarabiać. Płeć piękna wychowywać dzieci, zajmować się kuchnią, dbać aby mąż zjadł ciepły posiłek wracając z pracy. Czasy się zmieniły …
  • Nowoczesna kuchnia
    W dzisiejszych czasach coraz więcej osób stara się o to, aby podczas budowy swojego domu móc zaprojektować bardzo dokładnie każdy mały element. Jeżeli chodzi o wykonanie sprawa wygląda już w …
  • Egzotyka na polskich stołach
    Dzięki zmniejszaniu się naszego świata do polskich restauracji trafia coraz więcej egzotycznych dań. Nikogo już nie dziwią wina sprowadzane ze wszystkich kontynentów, co innego z potrawami. W wielu lokalach możecie …
Najnowsze komentarze