Coraz więcej nowych piekarni

Gdy przyjrzymy się polskim osiedlom, zwłaszcza tym w największych miastach, bez problemu zauważymy tendencję do otwierania się coraz większej liczby piekarni. Na przeciętnym, krakowskim osiedlu znajdziemy ich aż cztery. Ku zaskoczeniu większości, wszystkie całkiem nieźle funkcjonują. Te z nich, które powstały najwcześniej mają już swoich stałych klientów. Najczęściej są to osiedlowe starsze panie, które codziennie kupują świeże pieczywo w niewielkich ilościach. Dzięki temu piekarnie te maja wyrobioną dobrą opinię i nie muszą obawiać się konkurencji. Te, które powstały najpóźniej, starają się przyciągnąć klientów korzystnymi cenami czy codziennymi promocjami. Najgorętszym hitem nowych piekarni okazuje się chleb sprzedawany na pojedyncze kromki. Dotyczy to oczywiście chleba z foremki, którego wszystkie kromki są podobnej wielkości. Oferta ta zainteresowała zwłaszcza starsze osoby, które mieszkając samotnie nie potrzebują większych ilości naraz. Dawniej musiały kupować one co najmniej połowę chleba, co i tak było dla nich za dużą ilością. Wprowadzenie sprzedaży pieczywa na kromki przyczyni się przede wszystkim do mniejszego marnotrawstwa, ponieważ każdy może kupić tylko tyle, ile jest mu potrzebne. We wszystkich miejskich piekarniach znajdziemy również bardzo miłą obsługę, która pomoże nam wybrać to, czego szukamy.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Produkty zbożowe w gospodarce światowejProdukty zbożowe w gospodarce światowej
    Produkty zbożowe są szeroko stosowane również w gospodarce różnorodnych krajów świata. Oprócz podstawowych upraw, jakie odnajdujemy również w rodzimej produkcji odnajdziemy tutaj wszelkiego rodzaju kukurydzę, orkisz, ryż, czy amarantu. Wszystkie …
  • Kwaśne potrawyKwaśne potrawy
    Kwaśny smak w wielu kulturach oznacza potrawy, które są już zepsute, bądź też niedojrzałe. W polskiej kuchni jednakże, kwaśne potrawy zajmują naprawdę ważne miejsce na przykład w naszej narodowej kuchni, …
  • Kuchnie EuropyKuchnie Europy
    Jest takie miejsce, w którym każdy Europejczyk spędza większą część swojego życia. Kuchnia, bo o niej mowa, to miejsce, które odwiedzamy codziennie kilkanaście razy. Na całym świecie, architektura wnętrz kuchennych …
Najnowsze komentarze