Coraz więcej nowych piekarni

Gdy przyjrzymy się polskim osiedlom, zwłaszcza tym w największych miastach, bez problemu zauważymy tendencję do otwierania się coraz większej liczby piekarni. Na przeciętnym, krakowskim osiedlu znajdziemy ich aż cztery. Ku zaskoczeniu większości, wszystkie całkiem nieźle funkcjonują. Te z nich, które powstały najwcześniej mają już swoich stałych klientów. Najczęściej są to osiedlowe starsze panie, które codziennie kupują świeże pieczywo w niewielkich ilościach. Dzięki temu piekarnie te maja wyrobioną dobrą opinię i nie muszą obawiać się konkurencji. Te, które powstały najpóźniej, starają się przyciągnąć klientów korzystnymi cenami czy codziennymi promocjami. Najgorętszym hitem nowych piekarni okazuje się chleb sprzedawany na pojedyncze kromki. Dotyczy to oczywiście chleba z foremki, którego wszystkie kromki są podobnej wielkości. Oferta ta zainteresowała zwłaszcza starsze osoby, które mieszkając samotnie nie potrzebują większych ilości naraz. Dawniej musiały kupować one co najmniej połowę chleba, co i tak było dla nich za dużą ilością. Wprowadzenie sprzedaży pieczywa na kromki przyczyni się przede wszystkim do mniejszego marnotrawstwa, ponieważ każdy może kupić tylko tyle, ile jest mu potrzebne. We wszystkich miejskich piekarniach znajdziemy również bardzo miłą obsługę, która pomoże nam wybrać to, czego szukamy.

Comments are closed.

Tematyczne
  • Kulinaria dla smakoszy
    Powszechnie wiadomo, że spożywanie posiłków to nieodzowna i obowiązkowa funkcja naszego życia. Stąd tak ważne jest, aby to, co wpada do naszego żołądka było w odpowiedni sposób przygotowane oraz pełne …
  • Smak przywodzi wspomnienia
    Kiedy zasmakuje nam jakaś potrawa, a jemy ją podczas jakiejś miłej chwili, ten smak pozostaje na długo. Tym samym, kiedy długo nie czujemy w ustach owego smaku, czując go znów …
  • Potrawy na każdą okazję
    Kuchnia jest miejscem, w której przyrządzamy potrawy, które jemy na co dzień, lub w święta. Potrawy są bardzo różne jednak możemy spośród nich wymienić potrawy główne, czyli mięsne, które jadamy …
Najnowsze komentarze